Unplugged Wedding … zin of onzin

Dit artikel is geschreven vanuit het oogpunt van ons, als jullie trouwfotograaf.

Het fenomeen mobiele telefoon heeft een enorme vlucht genomen en is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven, maar zou het niet fijn zijn als op sommige momenten die telefoon even uit of stil ging en gewoon in de tas zou blijven.
Een huwelijk is een mooi en emotioneel moment, wat je ongestoord en geconcentreerd zou moeten kunnen beleven. Een blik over de aanwezige gasten levert gelukzalige gezichten, ontroerde gezichten en hier een daar wellicht ook een traantje op.
Tenminste zo zou het moeten zijn , in de realiteit levert het een hoop smartphones op die op ooghoogte voor het gezicht gehouden de gebeurtenissen vastleggen, en dat vastleggen dan vaak ook nog eens in een niet zo'n geweldige kwaliteit.

Voor het bruidspaar levert dit echt minder warme beelden op dan wanneer mensen betrokken zijn bij wat er speelt en de emoties leesbaar zijn van de gezichten van de aanwezigen.

Veel momenten tijdens een huwelijksvoltrekking zijn eenmalig en de speciaal daarvoor ingehuurde trouwfotograaf heeft dus slechts een enkele kans om dat moment vast te leggen.
Als nu juist op het cruciale moment er iemand met een Ipad of smartphone voor springt om 'het moment' te pakken, ontneemt hij het bruidspaar de kwaliteitsfoto van de trouwfotograaf om daarvoor in de plaats een mogelijk onscherpe / onderbelichte / bewogen foto te maken.

Bedenk verder als bruidspaar of jullie zitten te wachten of je diezelfde foto met afgesneden hoofden/handen en een halve trouwjurk prominent als eerste foto op social media zou willen zien.

Wij van YesWeDo kiezen ervoor geen foto's online te zetten op jullie social media pagina's en jullie ook niet te taggen,  omdat het namelijk aan jullie is om te kiezen wat je plaatst en het tijdstip wanneer je dit doet.

als je het ons vraagt zouden we opteren voor in ieder geval een gedeeltelijke unplugged dag, waarbij je tijdens de kerkelijke en ceremoniële momenten vraagt om de fotografen hun werk te laten doen en de gasten te laten genieten van de gebeurtenissen die plaatsvinden voor hun neus.

Door Eddie  Yeswedo